Op 18 oktober nam het gemeentebestuur de nieuwbouw van school Ezaart officieel in gebruik. Het ideale moment vond het schoolteam om ook de nieuwe naam bekend te maken. Voortaan heet de gemeentelijke basisschool Ezaart ‘Mozawiek’, wat staat voor ‘Met optimale zorg, aandacht en welbevinden voor ieder kind!’.

De nieuwbouw bevat naast tien klassen, waarvan vier kleuterklassen en zes klassen voor het lager onderwijs, ook een leraarslokaal, een directiebureau en secretariaat. De verbouwing van de bestaande school omvatte het isoleren van de lokalen, het vernieuwen van de elektrische leidingen en het schilderen van de bestaande kleuterklassen. Maar ook het omvormen van een bestaande kleuterklas naar twee grote sanitaire ruimten voor jongens en meisjes en een gehandicaptentoilet. Verder werd de nieuwbouw volledig toegankelijk gemaakt voor mindervaliden door de installatie van een lift.

 

Speelplaatsproject

Het leerkrachtenteam en oudercomité van school Ezaart hebben in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur ook de kleuterspeelplaats en de buitenaanleg achter de refter vernieuwd. Naast het plaatsen van een uitdagend speeltoestel en een nieuwe zandbak, werd de vrijgekomen ruimte volledig benut voor de aanleg van een open klas, een tuintje en een groene sport- en speelzone voor alle kinderen. Nadat gemeentewerklieden de voorbereidende werken hadden uitgevoerd, deden ouders en leerkrachten hun uiterste best om in de vakantie gedurende vijf klusdagen het speelplaatsproject uit te voeren.

Buurt uitgenodigd

Heel wat inwoners van Ezaart steunde de afgelopen jaren het speelplaatsproject en keken reikhalzend uit naar het resultaat. Hun wachten werd beloond, want ook zij werden op 18 oktober uitgenodigd om een kijkje te nemen in het nieuwe schoolgebouw en de speelplaats.